עקבו אחרינו

Archive for the ‘הבלוג שלי’ Category

מצגת עסקית מעוצבת

יום שבת, 22 בפברואר 2020


הרושם הראשוני של הרעיון העסקי

בעבר, עסקים רבים המעיטו בערכה של מצגת מעוצבת שכתובה כהלכה, בעקבות כך הרבה עסקים וסטארטאפים בתחילת דרכם בחרו לעשות לבדם מצגת ביתית באמצעות התכנה Power-point.

עם השנים זיהינו שיותר עסקים בוחרים להשקיע במצגת איכותית מעוצבת ומותאמת, על מנת ליצור את הרושם הראשוני הטוב ביותר שהם יכולים להציע ללקוחותיהם הפוטנציאלים בעולם המדיה התחרותי והמגוון.

 

   

האם תנסו לתפור חליפת חתן בעצמכם או שתתנו לחייט מנוסה לעשות את זה עבורכם?

כאן בדיוק טמון ההבדל בין מצגת ביתית לבין מצגת איכותית ברמה גבוהה שמשדרת באופן מדויק את מה שהעסק שלכם רוצה להעביר. מצגת טובה יכולה להעביר לצופה את האג'נדות שלכם, החזון העסקי, ולמעשה לשקף את מי שאתם דרך השפה העיצובית והכתיבה.

    

למצגת עסקית או רעיונית יש מספר כללים חשובים:

*    מעט שווה יותר המצגת צריכה להיות עניינית, ובחירת המילים צריכה להיות מדויקת ונכונה על מנת שהצופה יסתקרן וירצה לשמוע מה יש לכם להגיד.

*   תמונה שווה אלף מילים– לשפה העיצובית יש חשיבות רבה, בחירת הצבעים והפונט, תמונות מותאמות ושילובן לאורך המצגת, שילוב של אנימציה אינפוגרפיקה ועוד…

 

*   אותנטיות זה שם המשחק– משקיעים או לקוחות פוטנציאלים רואים לא מעט מצגות לפעמים מספר רב באותו יום. מצגת טובה ומקצועית תשקף את הרעיונות שלכם באופן אותנטי ומותאם ותאפשר ללקוח לחוש נינוח ולא מאוים מה שיאפשר לו לרצות לשמוע מה יש לכם לומר ולהבדיל אתכם מהשאר.

 

*     גיוון והכנסת עניין– מצגת טובה צריכה להיות מעניינת ודינמית על מנת שהעין של הצופה לא תשתעמם, בייחוד בעולם המאוד צבעוני ודיגיטלי בו אנו חיים.

 

*    לשדר ביטחון עצמי– מצגת מקצועית ומעוצבת משדרת עצמה וכוח בדיוק כמו חליפה איכותית שתפורה למידותייך.

אחד הדברים שמנחים אותנו בסטודיו זה הדיוק וההקשבה לצרכי הלקוח ולכן העבודות שאנו מבצעים הן תוצר של עבודה משותפת ותקשורת נכונה.

במצגות עסקיות יש חשיבות רבה לפגישה מקדימה על מנת להבין את אופי המצגת המבוקשת ואת החזון העסקי של העסק, הסטארטאפ או הרעיון אותו אתם מבקשים להציג.

שתעיינו בתיק עבודות שלנו תוכלו לראות שאין סגנון אחד מובהק למצגות שעיצבנו וזאת משום שהקו המנחה שלנו הוא לשדר את המטרות העסקיות של הלקוח שלנו ע"פ רצונותיו ובכך לבדל אותו מהקו הרגיל והבנאלי של איך ש"אמורות" להיראות מצגות עסקיות וליצור עבורו מצגת מקורית ואותנטית שתענה בדיוק לצרכיו.

מזמינים אתכם להצטרף לקהל לקוחותינו המרוצים, ולעשות את הצעד הראשון לרושם ראשוני מושלם 

 

למה לא כדאי לעשות את זה לבד?

יום רביעי, 28 בנובמבר 2018


אז כן, החיים כיזם מסובכים. כבעל עסק, אתה נדרש לטפל במגוון נושאים במיוחד בשלב הקמת העסק: תכנית עסקית, תזרים מזומנים, מצגת משקיעים ומה לא. עיצוב גרפי נחשב הרבה פעמים הדובדבן שבקצפת. זה הזמן להביא לשולחן את כל החלומות לגבי העסק, את מה שהעסק צריך לשדר בויז'ואל אחד שאומר הכל.

במאמר זה נדבר על הרצון לעגל פינות ולעצב לבד את האתר או את כרטיס הביקור של העסק.

 

למה קיצורי דרך פוגעים בתדמית העסק שלך?

ההחלטה המשמעותית ביותר בשלב העיצוב לאתר או לבית העסק, היא ההחלטה עם איזה סטודיו לעיצוב עובדים.

אם אתה יזם, סביר להניח שאתה איש אשכולות ויכול לעשות הכל. גם עיצוב גרפי, כן? ובכן- לא בדיוק, עיצוב שעשית "לבד" נראה כך ומשדר את כל מה שאתה לא רוצה לשדר על תדמית העסק.

 

קיצורי דרך זאת טעות!

 

 

הפיתוי לעצב בעצמך הוא גדול. במיוחד אם אתה יודע קצת תוכנות עריכה ועיצוב, או אם יש לך רקע בבניית אתרים. לכאורה מדובר במשימה פשוטה: קצת צבע, אפיון קל ונוח של האתר או של הגלויה והופ- יש לך עיצוב. אבל האם העיצוב הזה משרת אותך? האם הוא "עובד"? לא בהכרח. עיצוב גרפי לא נועד להיות רק "יפה", עיצוב גרפי שעובד הוא עיצוב נכון, מה זה נכון? עיצוב שגורם לקהל הלקוחות הפוטנציאלים שלך לרצות לקרוא את המסרים שאתה מעביר. עיצוב שמתלבש כמו כפפה ליד עם טקסט נכון, יכול להפוך למכונת לידים משומנת. על עיצוב גרפי שבוצע על ידי מקצוענים אסור לוותר.

סטודיו לעיצוב גרפי שעובד נכון יספק לך ללא רק עיצוב "יפה" אלא עיצוב שעונה על השאלות שמגדירות את הצרכים שלך- מהי הצעת הערך הייחודית של בית העסק. איזה טון יש לו? ואיך מתרגמים את האישיות הזאת לויזואל?  פה נכנס הסטודיו לעיצוב גרפי כשותף לתהליך ואתה עשוי לגלות שאיך בכלל חשבת שתוכל לוותר על שירות כזה.

 

עיצוב גרפי מחוץ לקופסה

אני לא מכירה מי שאינו רוצה עיצוב חדשני ו"מחוץ לקופסה", אבל הרבה פעמים, אני רואה כיצד הרצון הזה נדחק הצידה כאשר לקוחות מבקשים ללכת "על בטוח" או להביא את הקונספט העיצובי בעצמם, אז מתחיל תהליך בלתי נמנע של התלבטות- מה עובד, מה לא עובד, מה יפה, מה מניע לפעולה ותמיד כמו כל בעיה, ההמלצה שלי היא לעשות סדר: לחזור למקורות ולשאול את עצמך ואת שותף העיצוב שלך מהן המטרות שהעסק רוצה להשיג.

 

כמה טיפים שיעזרו לך לגבש את הכיוון הנכון בכל הקשור לעיצוב ומיתוג העסק:

צור זהות ברורה לעסק. מה האופי של העסק? קליל? צעיר? שמרני? מומלץ להביט בעיצובים ולוגואים של חברות מתחרות. האם יש איזושהי חברה בתחום שלך שהלוגו שלה תפס לך את העין? אם כן- נסה לשאול את עצמך למה. חצי שעה של שיטוט ברשת עשוי לגבש את מה שאתה לא רוצה לשדר. כן, תמיד קל יותר לדעת מה לא עובד מאשר מה עובד בעיצוב גרפי. זו לפחות התחלה.

 

אל תפחד להעז!

עבודה עם סטודיו לעיצוב גרפי הוא משחק פינג פונג. רעיונות ואימג'ים שמובילים לדיון- מה עובד יותר, מה פחות. הסטודיו לעיצוב גרפי הוא שותף שלך בתהליך, סמוך על הניסיון שלו ותן לו להוביל אותך ברעיונות פתרונות וכיוונים.

עקבו אחרינו בפייסבוק https://www.facebook.com/www.shirlyGraphicDesigner/

לקביעת פגישה שלחו לנו הודעה- https://goo.gl/C8uymo

שבוע יצירתי לכולם (-:

 

 

 

חשיבות כרטיס הביקור בעידן הדיגיטלי

יום חמישי, 9 באפריל 2015


אנחנו חיים בעולם מאוד מפותח, טכנולוגי, דיגיטלי, הכל ממוחשב ! לכל עסק קטן או גדול יש דף בפייסבוק, אתר, בלוג ולעיתים גם פרסומות בטלוויזיה…
הכל על גבי מסכים שלמעשה ממלאים חלק נרחב מאוד מחיינו.
אז למה למעשה אנחנו זקוקים בכלל לכרטיס הקטן הזה, למה משמש אותנו כרטיס הביקור שלנו?

אני מאמינה שיש משהו בכרטיס הביקור שלנו שבראש ובראשונה מסמל פשטות ומחזיר אותנו לרגע אחד לזיכרונות נעימים של עבר פשוט יותר…בנוסף, כרטיס הביקור הוא בעצם הרושם הראשוני שלנו ! הוא הפנים של העסק שלנו, הוא משדר רצינות, נוכחות ומציג את העסק בצורה הטובה ביותר.

קטן

דמיינו סיטואציה: אתם בתור לבנק, התחלתם בשיחה עם לקוחה פוטנציאלית שנראית מתעניינת מאוד בדבריכם, הגיע תורכם.. אתם נאלצים לקום ולקטוע את השיחה, יש שתי אופציות: הראשונה לזרוק לאוויר את שמכם ולקוות שהיא תזכור לחפש אתכם בפייסבוק מאוחר יותר  והאופציה השנייה לשלוף באלגנטיות את כרטיס הביקור שלכם שמכיל את כל מה שהיא צריכה לדעת כדי שתוכלו להתקדם..
4(3)

 כרטיס הביקור הוא הפנים של העסק שלכם ! הוא צריך להיות קריא, נעים, לשקף את אופי העסק ובעליו וכמובן להיות מקורי ולהציג את הלוגו בצורה בולטת וברורה.

פורמט תמונות לבלוג- גדולות(4)

מעצב – לקוח ומה שביניהם…

יום רביעי, 26 בפברואר 2014


אני רוצה לשתף אתכם בסיפור קטן שיבהיר את עמדתי לגבי החשיבות הגדולה בחיבור בין מעצבת ללקוחותיה: אחד הפרויקטים המרגשים שעבדתי עליהם היה מיתוג ספריית הבוטיק ובית הקפה "חדר עבודה". עידן, בחור צעיר ושאפתן חיפש אמנים שיערכו אצלו במקום תערוכות וכך הגיע אליי. לאחר שיחה קצרה הצעתי לו את שירותיי כמעצבת גרפית. עוד במפגש הראשון התגלה לעיניי בחור עם אמביציה ושאפתנות שבליבו חלום לפתוח מקום קטן וביתי שייתן מענה לצעירים רבים שמחפשים את השקט והמקום האינטימי בתוך מרוץ החיים התל אביבי. בנוסף הוא רצה שהמקום ישמש במה לאמנים שיוכלו להציג שם את יצירותיהם. מיותר לציין שכבר במפגש הראשון התחברתי מאוד לעידן, הרעיון המופלא והיצירתי קרץ לי בעיקר שזה הגיע מבן אדם איכותי שיודע מה הוא רוצה ופועל לשם כך… הגעתי הביתה והתחלתי לעבוד..ניסיתי לחשוב מה יתאר בצורה מושלמת את החזון של "חדר עבודה", ישבתי כמה ימים על הרעיון, היה לי חשוב שהלוגו ישקף בצורה מושלמת את רצונותיו ויביא את קהל היעד המתאים למקום תוך כדי שהוא כולל בתוכו את אופיו של בעליו, עידן. הלוגו נוצר, התגובה של עידן הייתה נרגשת ומחמיאה. ידעתי באותו רגע שהלוגו אכן משקף את כל מה שרציתי. לאחר מכן התחלתי במיתוג העסק: פליירים, תפריטים, עיצוב לפייס בוק וכד' הכל זרם בצורה מושלמת, כל מה שעידן רצה התחיל להתחבר לו מול העיניים, העסק עליו חלם נוצר בדיוק כפי שדמיין…. בחזית בית הקפה מוצג הלוגו בגדול, החלטנו בהחלטה משותפת שאת מנורת הקריאה שאיירתי כחלק מהלוגו אצייר כציור קיר על גבי השלט, הייתי נרגשת מאוד לעשות זאת, בתור מעצבת גרפית ואמנית הדבר אפשר לי להביע את האומנות שלי בצורה הטובה ביותר. את התוצאה תוכלו לראות בתמונות… הסיפור של "חדר עבודה" כמו סיפורים רבים אחרים, מתאר מערכת יחסים, עבודה של מעצבת מול לקוח, רצונות מול מימוש, חלום מול הגשמה… ישנה חשיבות גדולה לחיבור הראשוני בין הלקוח למעצבת ואני חושבת שאם ה"קליק" הזה לא נוצר לא יהיה את אותו אפקט בתהליך המיתוג.

תמונה חדר עבודה

לסיכום… המסע אותו אני עוברת עם לקוחותיי אינו מסתיים בהחלפת מיילים. זהו תהליך שמתחיל בפגישת היכרות מעמיקה שלאחריה נוצר רעיון שלבסוף מגשים חלום. חשוב לי שלקוחותיי יתחברו אלי ואל הרעיונות אותם אני משקפת בעבודתי זאת הדרך להגשמת החזון שלהם בצורה הטובה ביותר….

חדר עבודה(3)

לוגו של וואטסאפ